top of page

Over

DSC_6212_edited.jpg
DSC_6576.jpg
Schilderij van Citroenen
Van kunstgeschiedenis tot culinaire creatieveling

Ik ben een gepassioneerde culinaire creatieveling. Dit uit zich op verschillende manieren: ik maak kook- en bakboeken, receptillustraties, heb ruim 8 jaar lang mijn eigen vegan café/bakkerij Koffie ende Koeck in Amsterdam gerund (inmiddels overgedragen aan het personeel), ik onderzoek historische recepten en voeding en ik ontwikkel plantaardige producten, concepten en recepturen voor andere partijen. 

Na mijn studie kunstgeschiedenis aan de UVA besloot ik dat een baan in het culinaire circuit beter bij mij past. Hoewel ik de colleges over architectuur en Middeleeuwse kunstgeschiedenis geweldig vond, merkte ik een knagende behoefte in mezelf om iets essentieels toe te voegen aan de maatschappij, welke ik in het academische circuit moeilijk vervulling kon geven. 

Met mijn werk als culinaire creatieveling kan ik mijn pijlen helemaal richten op het verduurzamen en diervriendelijker maken van voeding. Daarnaast is het mijn passie om eten zo lekker en mooi mogelijk te maken, en hierbij alle zintuigen te prikkelen.

Mijn grote inspiratiebron is de uitbundigheid van alles wat groeit in de vier seizoenen, met talrijke heerlijkheden die het plantenrijk te bieden heeft. En natuurlijk al het ontzettend lekkere en liefdevolle eten waarmee ik ben opgegroeid. 

bottom of page